Compassion Nederland

webdesign

Achtergrond

Compassion maakt door middel van een uniek progamma sponsoring mogelijk tussen een sponsor en een kind of student in een ontwikkelingsland. De website van Compassion Nederland is een belangrijk medium voor het sponsorprogramma. Een groot deel van alle sponsoraanvragen komt binnen via de website. Daarnaast kunnen sponsors via de website corresponderen met hun sponsorkind en vormt de website een belangrijke plek om mensen te inspireren en te informeren.

De vraag

Het aantal websitebezoekers die via smartphone of tablet de website bezochten was enorm toegenomen. De huidige website was voor deze mediums niet gebruiksvriendelijk en was door de hoeveelheid informatie minder overzichtelijk. Ontwikkel een eigentijds en overzichtelijk website-ontwerp die gebruikers op de verschillende devices de juiste beleving en informatie geeft.

Onze oplossing

Door middel van een aantal brainstorm sessies verzamelden we de uitgangspunten voor de nieuwe website.  Aan de hand van deze uitgangspunten maakten we het ontwerp voor de belangrijkste pagina’s binnen de website en werkte deze uit voor zowel smartphone, tablet en desktopformaat. We creëerden een gebruikersvriendelijke interface door middel van een duidelijke paginastructuur en een overzichtelijk supermenu.