Ferm!

huisstijl

Achtergrond

Ferm is een vernieuwd onderwijsprogramma gericht op vroegtijdige schoolverlaters in de omgeving Apeldoorn, Deventer en Zutphen, kortweg VSV Stedendriehoek. Om te voorkomen dat jongeren op de (reserve)bank komen te zitten, brengt Ferm de expertise uit het onderwijs, de arbeidsmarkt en de gemeente samen. Zodat jongeren de kans krijgen hun plek in de maatschappij te vinden en in te nemen. Wij hielpen Ferm bij het visualiseren van dit nieuwe onderwijsprogramma.

 

De vraag

Ferm richt zich niet direct op de vroegtijdige schoolverlater zelf maar op de betrokken onderwijsinstellingen en gemeenten. Hoe breng je dit vernieuwde onderwijsprogramma op een sprekende manier onder de aandacht van deze doelgroep? We vertaalden deze vraag naar een sprekend concept.

Onze oplossing

Niet kijken naar de problemen van de vroegtijdige schoolverlater, maar naar het persoonlijke verhaal van jongeren. Dat is het antwoord van BeeldBlinkers op de vraag van Ferm. De persoonlijke verhalen van deze jongeren brengen het doel van Ferm dichtbij. De boodschap ‘de jongere centraal’ is het uitgangpunt van de visuele identiteit van Ferm. Vanuit deze vernieuwde identiteit realiseerden we een nieuwe website en e-mailtemplate.

Responsive website

Door middel van een brainstorm sessie met Ferm hebben we de uitgangspunten voor de nieuwe website van Ferm in kaart gebracht. Deze uitgangspunten hebben we vertaald naar wireframes, de bouwtekening van de website, waarin de belangrijke elementen voor elke hoofdpagina zijn uitgewerkt.

Aan de hand van de definitieve wireframes maakten we het webdesign, uitgewerkt voor voor zowel desktop als mobiele apparaten (smartphone en tablet).

De uitgewerkte designs zijn op maat gebouwd in WordPress aan de hand van maatwerkmodules. Daarmee kunnen alle elementen op elke willekeurige plek binnen de website worden ingevoegd. Het inrichten en onderhouden van pagina’s wordt daarmee voor de eindgebruiker gebruiksvriendelijk en overzichtelijk.