Seats2meet

Branding, app design

Achtergrond

Waar Seats2Meet ooit uitsluitend een vergaderlocatie was, kunnen zelfstandigen er nu een werkplek huren in ruil voor kennis. Seats2Meet begon als een traditionele vergaderlocatie in Utrecht. Tien jaar geleden ontstond een groeiende behoefte aan werkplekken voor zelfstandigen. Sindsdien biedt Seats2Meet vergaderplaatsen én werkplekken te huur aan. Een succesvol concept dat Seats2meet graag wilde doorontwikkelen. Seats2Meet wil dat dit principe ook buiten de eigen locaties kan worden toegepast. BeeldBlinkers hielp bij de ontwikkeling van de bijbehorende app.

De vraag

Om het voor bedrijven makkelijk te maken vrije werkplekken aan te bieden, bedacht Seats2Meet een app met de naam The Serendipity Machine. De vraag aan BeeldBlinkers was om mee te denken over een ontwerp dat zowel aantrekkelijk was vormgegeven als gebruiksvriendelijk is. Daarbij was de vraag om dit te doen in de huisstijl van Seats2Meet, maar met een minimale handeling door een bedrijf aan te passen naar de eigen (huis)stijl.

Onze oplossing

Op basis van het bestaande Seats2meet logo ontwikkelden we voor deze nieuwe dienst een nieuw logo. The Serendipity Machine is snel, krachtig en vooruitstrevend, een soort Superman. Deze stijl vind je daarom terug in het logo.

Naast het logo en diverse webdesigns dachten we mee met de technische ontwikkeling van de applicatie. Hoe de vormgeving aan kon sluiten op de wensen van de gebruiker (interface design). We kozen hierbij voor een minimalistische vormgeving en werkten deze zo uit dat elke werkomgeving de app gemakkelijk naar eigen stijl en wensen kan inrichten.